Therapeuten

 

Linda Hölzel

 

Ik ben Linda Hölzel en sinds juli 2010 praktiserend ergotherapeut.

Sinds mei 2013 ben ik eigenaar van Kinderergotherapie in Beweging.

Ik heb de HBO opleiding ergotherapie gevolgd aan de Hogeschool van Amsterdam en heb deze afgerond in 2010. Toen in januari 2017 de Post HBO opleiding voor Kinderergotherapeut ging starten, ben ik deze meteen gaan doen. September 2017 heb ik hier mijn dipoloma voor ontvangen.

Al voordat ik aan de opleiding ergotherapie begon, was het voor mij duidelijk dat ik me wilde specialiseren in kinderen. Al mijn stages hebben daarom in het teken van kinderen gestaan en direct na de opleiding ben ik aanvullende cursussen gaan volgen om de kinderen die in mijn praktijk komen zo goed mogelijk te kunnen helpen.

 

Enkele voorbeelden van de gevolgde cursussen en opleidingen zijn:

  • Praktische schrijftraining voor kinderen
  • Sensory Processing Disorder
  • Cognitve Intervention to daily Occupational Performance (CO- OP)
  • Werken met aandacht

 

Mijn werkzaamheden als ergotherapeut zijn gestart met een aantal waarnemingen waaronder één op de Mytylschool Ariane de Ranitz, onderdeel van Revalidatiecentrum de Hoogstraat. Vervolgens kreeg ik de kans om als kinderergotherapeut te gaan werken in een eerste lijns praktijk. Na hier ervaring opgedaan te hebben, ben ik geruime tijd werkzaam geweest als kinderergotherapeut bij een Kinderergotherapie praktijk in Amersfoort. Toen de kans zich voor deed om een eigen praktijk te starten, heb ik deze met beide handen aangepakt. Naast mijn werkzaamheden in de praktijk ben ik ingehuurd door NCOI/ Pro Education waar ik les geef en help ontwikkelen van de opleiding Ergotherapie.

 

Door mijn werkervaring in deze verschillende organisaties en zettingen ben ik bekend met diverse hulpvragen, doelgroepen en diagnoses zowel in het reguliere als in het speciaal onderwijs.

Hierbij is te denken aan diagnoses zoals ADD, ADHD, DCD of dyspraxie, epilepsie, PDD-NOS, neurologische aandoeningen en autisme verwante stoornissen.

 

Het waarborgen van de kwaliteit van de praktijk staat bij mij hoog in het vaandel, daarom ben ik lid van organisaties die ervoor zorgen dat mijn kennis en vaardigheden up-to-date blijven, namelijk:

 

  • Beroepsvereniging Ergotherapie Nederland
  • Regiobijeenkomst Ergotherapie Nederland
  • SI- regiogroep

Daarnaast ben ik geregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici en zal ik relevante cursussen, workshops, opleidingen en symposia blijven bezoeken.

 

 

Miranda Botman

 

Ik ben Miranda Botman en sinds juli 2014 praktiserend ergotherapeut.

Vanaf 1 april 2015 ben ik werkzaam bij Kinderergotherapie in Beweging.

Ik heb de HBO opleiding ergotherapie gevolgd aan de Hogeschool van Amsterdam.

Het werken met kinderen heeft mij altijd erg getrokken waardoor ik er op de opleiding voor heb gekozen om de Minor Kinderen te volgen en stage te lopen bij een praktijk voor kinderergotherapie. Daarnaast heb ik stage ervaring opgedaan in een verpleeghuis waardoor ik hulpvragen van volwassenen tevens kan aanpakken.

Na mijn opleiding ben ik verdere scholing gaan volgen en werk ik bij een kinderergotherapie parktijk in Zwanenburg.

 

Enkele voorbeelden van de gevolgde cursussen en opleidingen zijn:

  • WMO Consulent
  • Sensory Processing Disorder

 

Rondom de kinderergotherapie heb ik de afgelopen periode vooral ervaring opgedaan met schrijfproblematieke. Met deze doelgroep werk ik dan ook voornamelijk bij Kinderergotherapie in Beweging. Vanaf September 2015 zal ik de opleiding voor Sensorische informatiewerking gaan volgen zodat ik ook kinderen met deze hulpvraag kan gaan begeleiden.

Ik ben lid van Beroepsvereniging Ergotherapie Nederland en ik sta geregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici. Om mij te blijven ontwikkelen volg ik

relevante cursussen, workshops, opleidingen en blijf ik symposia bezoeken.

 

 

 

Kinderergotherapie in Beweging

06-47576408

info@kinderergotherapieinbeweging.nl

 

Locatie Lelystad

Middendreef 273

8233 GT Lelystad

 

Locatie Almere

Hospitaaldreef 29

1315 RC Almere

036 - 76 300 30