Ons team

 

Miranda Botman

 

Ik ben Miranda Botman en sinds 2014 praktiserend ergotherapeut.

Vanaf 1 april 2015 word ik bij Kinderergotherapie in Beweging ingehuurd als kinderergotherapeut.

Ik heb de HBO opleiding ergotherapie gevolgd aan de Hogeschool van Amsterdam.

Het werken met kinderen heeft mij altijd erg getrokken waardoor ik er op de opleiding voor heb gekozen om de Minor Kinderen te volgen

en stage te lopen bij een praktijk voor kinderergotherapie.

Daarnaast heb ik stage ervaring opgedaan in een verpleeghuis waardoor ik hulpvragen van volwassenen tevens kan aanpakken.

Na mijn opleiding ben ik verdere scholing gaan volgen en naast mijn werk bij Kinderergotherapie in Beweging, werk ik bij andere praktijken.

 

Enkele voorbeelden van de gevolgde cursussen en opleidingen zijn:

  • WMO Consulent
  • Sensory Processing Disorder

 

Ik ben lid van Beroepsvereniging Ergotherapie Nederland en ik sta geregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici. Om mij te blijven ontwikkelen volg ik

relevante cursussen, workshops, opleidingen en blijf ik symposia bezoeken.

 

 

Linda Hölzel

 

Ik ben Linda Hölzel en sinds 2010 praktiserend ergotherapeut.

Sinds mei 2013 ben ik eigenaar van Kinderergotherapie in Beweging.

Ik heb de HBO opleiding ergotherapie gevolgd aan de Hogeschool van Amsterdam en heb deze afgerond in 2010.

Toen de officiele Post HBO opleiding tot Kinderergotherapeut van start ging, heb ik deze als één van de eerste voltooid.

In september 2017 heb ik hier mijn diploma voor ontvangen.

Al voordat ik aan de opleiding ergotherapie begon, was het voor mij al duidelijk dat ik mij wilde specialiseren in het werken met kinderen.

Al mijn stages hebben daarom in het teken van kinderen gestaan en direct na de opleiding ben ik aanvullende cursussen gaan volgen om de kinderen in mijn praktijk zo goed mogelijk te kunnen helpen.

 

Enkele voorbeelden van de gevolgde cursussen en opleidingen zijn:

  • Praktische schrijftraining voor kinderen
  • Sensory Processing Disorder
  • Cognitve Intervention to daily Occupational Performance (CO- OP)
  • Werken met aandacht

 

Mijn werkzaamheden als ergotherapeut zijn gestart met een aantal waarnemingen waaronder één op de Mytylschool Ariane de Ranitz, onderdeel van Revalidatiecentrum de Hoogstraat. Vervolgens kreeg ik de kans om als kinderergotherapeut te gaan werken in een eerste lijns praktijk. Na hier ervaring opgedaan te hebben, ben ik geruime tijd werkzaam geweest als kinderergotherapeut bij een Kinderergotherapie praktijk in Amersfoort. Toen de kans zich voor deed om een eigen praktijk te starten, heb ik deze met beide handen aangegrepen. Naast mijn werkzaamheden in de praktijk wordt ik ingehuurd door Pro Education waar ik les geef en help bij de ontwikkelen van de opleiding Ergotherapie.

 

Door mijn werkervaring in deze verschillende werkplekken ben ik bekend met diverse hulpvragen, doelgroepen en diagnoses zowel in het reguliere als in het speciaal onderwijs.

Hierbij is te denken aan diagnoses zoals ADD, ADHD, DCD of dyspraxie, epilepsie, PDD-NOS, neurologische aandoeningen en autisme verwante stoornissen.

 

Het waarborgen van de kwaliteit van de praktijk staat bij mij hoog in het vaandel, daarom ben ik lid van organisaties die ervoor zorgen dat mijn kennis en vaardigheden up-to-date blijven, namelijk:

 

  • Beroepsvereniging Ergotherapie Nederland
  • KETP Nederland
  • Regiobijeenkomst Ergotherapie Nederland
  • SI- regiogroep

Daarnaast ben ik geregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici en zal ik relevante cursussen, workshops, opleidingen en symposia blijven volgen.

 

Ik ben Kelly Snip

 

Vanaf 1 mei 2018 word ik als kinderergotherapeut ingehuurd bij Kinderergotherapie in Beweging. Sinds 2014 ben ik praktiserend ergotherapeut.

De opleiding Ergotherapie heb ik aan de Hogeschool van Amsterdam gevolgd. Vanuit persoonlijke ervaring met kinderen met een handicap is mijn interesse ontstaan om als kinderergotherapeut te gaan werken. Inmiddels heb ik drie jaar werkervaring in de gehandicaptenzorg met kinderen met verstandelijke en lichamelijke beperkingen. Mijn werkzaamheden zijn met name gericht op het ontwikkelen van de fijne motoriek, schoolse vaardigheden en prikkelverwerkingsproblemen. Ook ondersteun ik ouders bij de aanvraag van hulpmiddelen. Tijdens mijn stage in de kinderrevalidatie heb ik kinderen behandeld met schrijfproblemen. Hierdoor heb ik ervaring met verschillende handelingsproblemen van kinderen met uiteenlopende diagnoses die ik ook in de eerstelijns praktijk kan inzetten.

 

Opleidingen/cursussen die ik heb gevolgd zijn:

 

Opleiding Sensorische Informatieverwerking bij kinderen en/of volwassenen met een Verstandelijke Beperking

Cursus Sensory Profile NL

Cursus Floortime

Cursus LACCS

 

 

Ik sta geregistreerd in het Kwaliteitsregister voor Paramedici en volg dan ook regelmatig cursussen en bezoek kennisdagen/symposia.