Vergoeding

 

Vergoeding

 

Ergotherapie wordt vergoed vanuit uw zorgverzekering.

In het basispakket zit standaard 10 uur ergotherapie per kalenderjaar, eventueel kunnen deze behandeluren aangevuld worden met behandeluren uit de aanvullende verzekering. Dit is verschillend per zorgverzekeraar en aanvullend pakket. Bij uw eigen verzekeringsmaatschappij kunt u informatie krijgen omtrent de vergoeding van behandelingen. Kinderergotherapie in Beweging is bij (bijna) alle zorgverzekeraars gecontracteerd waardoor de ergotherapie 100% wordt vergoed en er geen eigen bijdrage nodig is.

 

Vanaf februari 2014 is Kinderergotherapie in Beweging direct toegankelijk. Afhankelijk van de zorgverkeraar is een verwijzing van een arts niet meer altijd nodig. Via de DTE (direct toegang ergotherapie) kunt u zich dan aanmelden. U krijgt een screening, waarna een verslag naar de huisarts wordt gestuurd.

Deze screening valt onder de basisverzekering en wordt dus vergoed. Er zijn echter ook verzekeringsmaatschappijen die de DTE niet vergoeden en dan is een verwijzing van de huisarts of specialist noodzakelijk. U kunt bij vragen altijd contact opnemen met 06-47576408.

 

Om de kwaliteit van de zorg te waarborgen zijn alle ergotherapeuten die bij Kinderergotherapie in Beweging werken, lid van Ergotherapie Nederland en staan zij geregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici.

 

 

 

 

 

Kinderergotherapie in Beweging

06-47576408

info@kinderergotherapieinbeweging.nl

 

Locatie Lelystad

Middendreef 273

8233 GT Lelystad

 

Locatie Almere

Hospitaaldreef 29

1315 RC Almere

036 - 76 300 30